понеділок, 22 червня 2009 р.

Людські проблеми та їх вирішення

1.Гаїшні відеокамери:

Гаїшні відеокамери на дорогах зробили неймовірне. В 2008 році загинуло 883 людини травмовано 6.848 людей. Загальна кількість постраждалих в ДТПС 5847людей, загальна кількість порушень ПДД 1.134.334 - це на 40% менше ніж в 2007 році.

2. Дефолт українських компаній:

Більше половини українських компаній в цьому році чекає дефолт – вони починають розплачуватись з кредиторами за довге життя взайми. В результаті частина із них піде в руки іноземців. Внаслідок цього багато людей змушені залишитись без роботи.

3. ГМ продукти:

У Статті 4 Закону України «Про захист прав споживачів» наводяться лише загальні положення: Споживачі під час придбання, замовлення або використання продукції, яка реалізується на території України, для задоволення своїх особистих потреб мають право на:

1) захист своїх прав державою;

2) належну якість продукції та обслуговування;

3) безпеку продукції;

4) необхідну, доступну, достовірну та своєчасну інформацію про продукцію, її кількість, якість, асортимент, а також про її виробника (виконавця, продавця); 5) відшкодування шкоди (збитків), завданих дефектною чи фальсифікованою продукцією, або продукцією неналежної якості, а також майнової та моральної (немайнової) шкоди, заподіяної небезпечною для життя й здоров’я людей продукцією у випадках, передбачених законодавством;

Але ж як можна буде вимагати відшкодування шкоди (збитків), завданих дефектною (якщо такою виявляться ГМП) продукцією, враховуючи те, що можливі зміни проявлять себе тільки в третьому поколінні? Мабуть, потрібні якісь більш дієві закони?

„Проект закону про ГМП - продукти лежить у Верховній Раді досить давно - проте ГМП - лобі має великий вплив. Тому українці, напевне, споживають ГМП, абсолютно, не підозрюючи це, - говорить Вадим Гончарук, директор Міжнародної Благодійної Організації „Фундація Зелений Кіт”, що об’єднує екологічні громадські організації .

Матеріал підібрав учень ІІІ-М курсу Дубик Богдан

Немає коментарів:

Дописати коментар